Veszprémi Diabétesz Nyugdíjas Klub

CEOSZ Tagszervezet

Veszprémi Diabétesz Nyugdíjas Klub

Tagszervezet Elnöke: Ferencziné Regős Katalin

Tagszervezet Adószáma
Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Veszprém megye

Város

Veszprém

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

A klub 1978. december 3-án alakult, ekkor volt az első foglalkozása. Az ötletgazda dr. Vándorfi Győző volt, gyakorlatilag ő volt az első klubvezető. Majd csatlakozott Nagy Margitka dietetikus, aki étkezési és főzési tanácsaival látta el hosszú ideig a cukorbetegeket, sok gyakorlati bemutatóval. Később megalakult a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület – amely azóta is felügyeli és támogatja a klubot –, majd létrejött az Alapítvány a Cukorbetegekért, amely a Diabetes Magazin tulajdonosa.

Vándorfi főorvos úr a szakmai klubvezetést 1998-ban átadta dr. Rakk Erika főorvos asszonynak, azóta ő szervezi az előadásokat, amelyeket az adott témában jártas orvosok és szakemberek tartanak.

A tagok kora és a kedvezőbb lehetőségek kihasználása miatt nyugdíjasklubbá alakultunk, létszámunk 60 fő.

A szakmai előadásokon kívül minden hónapban tartunk még egy szabadabb foglalkozást: mozgásprogramok, teadélután, smoothie party, salátaparti, karácsonyozás. Évente szervezünk egy-, két- és háromnapos kirándulásokat, ahol nagyon jól szoktuk magunkat érezni.

Minden évben az egyesülettel és a többi Veszprém megyei cukorbeteg-klubbal megünnepeljük a Diabetes Világnapját, ahol más megyék cukorbetegeit is szívesen látjuk, klubunk is részt vett már például Székesfehérváron és Egerben rendezvényeken.