Vasutas Cukorbetegek Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Vasutas Cukorbetegek Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: dr. Dömötör Erzsébet

Tagszervezet Adószáma

18004597-1-42

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Budapest megye

Város

Budapest

Vasutas Cukorbetegek Egyesülete

A tagszervezetről...

A Vasutas Cukorbetegek Egyesülete 1991 novemberében alakult, az akkor még működő MÁV Kórház és Rendelőintézet tanácstermében. Megtisztelő, hogy vendégként dr. Fövényi József is részt vett előadással az alakuló közgyűlésen. 1992-ben a Fővárosi Bíróság nyilvántartásba vette egyesületünket, és még ebben az évben létrejött a Vasutas Diabetes Alapítvány az egyesület anyagi támogatására.

Az első elnöke dr. Fejér István volt, majd még három elnök után, akik mind cukorbetegek voltak, 2004-ben vettem át a vezetést, mert nem vállalta cukorbeteg.

1994-ben, a Zrínyi főorvos által az országban elsők között létrejött diabetológiai szakrendelés keretében oktatókonyhát hoztunk létre a koppenhágai Novo Centrumban látott tapasztalatok alapján. Itt rendeztük meg inzulinnal kezelt cukorbetegek részére az öt-, majd háromnapos tanfolyamokat. A mai napig a dietetikus itt tart főzőcsketanfolyamokat, a gyakorlatban mutatja be a cukorbetegek egészséges étkezését. Hetente, csütörtök délelőttönként az oktatókonyhában fogadóórát tart az egyesület.