Tiszavasvári Diabetes Egyesület

CEOSZ Tagszervezet

Tiszavasvári Diabetes Egyesület

Tagszervezet Elnöke: Szabóné Posta Gabriella

Tagszervezet Adószáma

18942240-1-15

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Város

Tiszavasvári

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

2017. májusában kértek fel az egyesület vezetésére, amely október elején került bejegyzésre. Nagy kihívásnak tekintettem a lehetőséget, jómagam 2005 októbere óta inzulinos cukorbeteg vagyok, immár 11 éve inzulinpumpát használok. Három év tanulás után most fogok végez- ni ápolói képesítéssel.

Látom, tudom, hogy szükség van az egyesületünkre, töretlenül haladunk a céljaink (célom) felé: figyelemfelhívás, étkezések fontossága, mozgás fontossága, vércukormérés, inzulinadás fontossága, gyógyszerek szedése. Alakuláskor 15 fővel indultunk, mára kicsit többen vagyunk, mint 40 fő! Fő támogatónk a 77 Elektronika Kft., a CEOSZ tagjai vagyunk, és segítséget kapunk a polgármesteri hivataltól.

A háziorvosokon kívül egyetlen járóbeteg-szakellátás van Tiszavasváriban, ahova dr. Fehérvári Mária jár ki rendelni két hetente Nyíregyházáról. Sajnos, nincs igazából idő foglalkozni a rendelésen a betegekkel, így szeretném, ha minél több ember értesülne arról, működik az egyesületünk. (Elég sok a nyugdíjas, a fiatalokat nem igazán érinti meg a dolog.)

Minden hónap második szerdáján találkozunk (sajnos március óta nem láttam tagjainkat). Minden májusban csatlakozunk az országos nordic walking programhoz, minden novemberben megünnepeljük a Diabétesz Világnapját.

Folyamatosan nő az egyesület taglétszáma, figyelnek arra, amit mondok, a CEOSZ Lépésről lépésre programját vesszük végig. Anyagi támogatás hiányában sajnos nagyot nem tudunk álmodni! Szeretnék diabetológus orvos bevonásával cukorbetegeknek szóló tábort szervezni, de ez még várat magára. Minden cukorbeteg fogadja el a „betegségét”, én állapotnak tartom a diabéteszt! Valami miatt kaptuk ezt, szerintem azért, hogy kizárólag egészségesen étkezzünk, figyeljünk oda magunkra ebben a rohanó világban.