Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: Nagy Ildikó

Tagszervezet Adószáma

18150739-1-06

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Csongrád-Csanád megye

Város

Szeged

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

A tagszervezetről...

1993-ban Szeged és Térsége Diabetes Egyesület névvel alakult meg jogelődünk. Az akkori egyesület fővédnöke és szakmai vezetője dr. Hódi Miklós tanár úr volt, halálával megszűnt ez az egyesület. 2010 októberében id. Boros Gyula és dr. Holzinger Gábor főorvos úr „álmodta meg” az új egyesületet.

Megyénkben, ahol körülbelül 25 000 cukorbeteg él, felnőtt szakellátó hely működik Makón, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Kisteleken, Mórahalmon. Szegeden három felnőtt és egy gyermek szakellátó hely van. Egyesületünk tagjainak száma 50 körül mozog. Szakmai vezetőink dr. Holzinger Gábor főorvos, Szabóné Ábrahám Zsuzsa edukátor.

Céljaink

Mivel a diabétesz alattomos, súlyos következményekkel járó anyagcsere-betegség, ezért fontos a prevenció, a felvilágosítás. Nem véletlen, hogy egyesületünk alapszabályában is fő célként e két dolgot fogalmaztuk meg. Emellett a közösségépítést és az időskorúak testi-lelki aktivitásának megőrzését tűztük ki célul. A rendszeres egyesületi napjainkon – a Senior Centerben minden hónap első csütörtökjén – előadások hangoznak el az egészséges életmódról, a rendszeres fizikai aktivitás és az életmód- változtatás szükségességéről, fontosságáról.