Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: Szarka Károly

Tagszervezet Adószáma

18898361-1-18

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Vas megye

Város

Szombathely

Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete

A tagszervezetről...

Szombathelyen működött cukorbetegklub, a Vasutas Cukorbetegek Egyesületének tagjaként. Ide invitált többek között engem is dr. Pungor Zsuzsanna főorvos asszony. Nagy Andrásné javaslatára – aki a Soproni Cukorbetegek Egyesületének elnöke – 2007. decem- ber 15-én 11 alapító taggal megalakítottuk a Szombathelyi Cukorbetegek Egyesületét, dr. Hamza Eszter elnökletével. Megalakulásunkat nagyban segítette Martinek Endre edukátor és Martinekné dr. Lestár Magdolna, aki az alapszabályunkat is megfogalmazta. Egyesületünket a bíróság 2008. február 18-án jegyezte be. 2010. február 26-án választottak engem az egyesület elnökévé. A két doktornő a mai napig is egyesületünk tagjaként segíti működésünket. Taglétszámunk 52 fő.

Szombathelyen, a Markusovszky Kórházban és a Vasútegészségügyi Szolgáltató Közhasznú Társaságnál van diabetológiai szakrendelés.

Egyesületünk fontos  feladatának  tart- ja az egészségügyi felvilágosító és nevelőmunkát, valamint a gondozásra szoruló cukorbetegek részére életmód-programok kialakítását. Mindemellett fontos része munkánknak felhívni a veszélyeztetett betegek figyelmét a szövődmények kialakulására és megelőzésük lehetőségeire.