Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesülete (RÁGYKE)

CEOSZ Tagszervezet

Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesülete (RÁGYKE)

Tagszervezet Elnöke: Hudák Istvánné (Krisztina)

Tagszervezet Adószáma

18190106-1-42

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Budapest megye

Város

Budapest

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

Egyesületünk 2006-ban alakult. Korábbi elnökünk, Kelemen Jánosné Ildikó a budapesti szervezetben tevékenykedett. Úgy ítélte meg, hogy a cukorbeteg gyermekek számának növekedése miatt szükség lehet több szervezetre Budapesten, akár több kerületben is. Megkeresett az ötlettel, majd több kerületi szülővel megalapítottuk a szervezetünket. Később családi okok miatt lemondott a tisztségéről.

Ildikó az első tábor szervezésekor felkérte dr. Békefi Dezsőt, hogy legyen a táborunk orvosa. Nagy örömünkre ő azóta is minden évben elvállalja ezt a tisztséget. Hihetetlen tudással és empátiával foglalkozik a gyermekekkel.

Tagjaink száma jelenleg 45 fő körül van. Folyamatosan sikerül új tagokat toborozni. Minden évben egyszer, a nyári oktatótábor kihirdetésekor megkeresem a kerületi oktatási intézményeket és a gyermekorvosi rendelőket, hogy felhívjam a figyelmüket a programunkra. Így az egyesületünkről is tudomást szerezhetnek.

Havonta klubnapot tartunk, amelyre elő- adókat hívunk, vagy egyszerűen csak be- szélgetünk, tapasztalatot cserélünk. Idén sajnos ez nem sikerült a koronavírus-jár- vány miatt. Az oktatótábort azonban a ví- rus ellenére idén is meg tudtuk rendezni, ismét nagy sikerrel. Nagyon büszkék vagyunk a táborunkra.

A kerületben működő felnőttegyesület rendezvényein (világnap, egészségnap stb.) is részt szoktunk venni, illetve segítünk egymásnak, ahol tudunk. A kezdetektől tagjai vagyunk a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének. Ennek köszönhetően naprakész információink vannak a cukorbetegséggel kapcsolatos „történésekről”: törvényjavaslatok, -módosítások; szuper rendezvények.