Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: Mészárosné Horváth Rózsa

Tagszervezet Adószáma

18773646-1-14

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Somogy megye

Város

Balatonszabadi

Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesülete

A tagszervezetről...

Egyesületünket 2000-ben Molnár József alapította háziorvosunk, dr. Koch Béla segítségével és anyagi támogatásával, aki azóta is tevékenyen részt vesz életünkben, jó kapcsolatot ápolunk vele. Balatonsza- badi 3000 fős kis település, helyben nincs diabetológiai szakellátó, a cukorbetegek 6 kilométerre, Siófokra járnak be ellátásuk érdekében.

Rendszeres programjaink: nyár kivé- telével havonta vannak összejöveteleink, orvosok és dietetikusok tartanak előadásokat. Sajnos tavaly óta a vírusjárvány miatt ez nem lehetséges. Szerencsések vagyunk, mert a foglalkozásainkat a helyi kultúrházban tarthatjuk ingyenesen. Közvetlen kapcsolatunk a háziorvosunkkal van, diabetológussal nincs. Több civil szervezet van a falunkban, akikkel jó a kapcsolatunk. Közösen veszünk részt a falu rendezvényein, ilyenkor mi vércukor-, vérnyomás-, testana- lízis-méréseket végzünk.

Sokat mozgunk, vettünk nordic walking botokat, sétákat szervezünk. Településünkön elérhető meridián torna, gerinctorna. Néhány tagunk rendszeresen jár ezekre a programokra. Minden évben sokan vesznek részt március 15-én az „Együttfutáson”, három szomszédos falun keresztül. Előtte, utána vércukrot és vérnyomást mérünk.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2018- ban egy tescós pályázaton nyert pénzből az önkormányzattal közösen fitneszparkot létesítettünk. Ez újabb lehetőséget biztosít a mozgásra.

Az egyesület céljai között szerepel, hogy a településünkön élő közel 300 cukorbeteg közül minél többen legyenek az egyesület tagjai, hogy segíthessünk nekik. Szeretnénk a megelőzéssel, oktatással kapcsolatos munkánkat tovább folytatni. Ezekben sok segítséget kapunk a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségétől, amelynek 5 éve – megalakulása óta – tagjai vagyunk.