Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja

CEOSZ Tagszervezet

Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja

Tagszervezet Elnöke: dr. Dobos Józsefné
dr. László Erika Margit

Tagszervezet Adószáma

18829888-1-16

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Város

Jászárokszállás

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

A Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja 1996-ban alakult Veres László vezetésével. 2018. február 20-án vettem át az elnöki szerepet. Az alapszabályban megfo- galmazott cél a cukorbete- gek oktatása, összefogása, érdekvédelme, a cukorbe- tegség korai kiszűrése, szö- vődményeinek megelőzése és a cukorbetegek életmi- nőségének javítása. Taglét- számunk jelenleg 150 fő.

Minden hónap harmadik keddjén tartjuk taggyűlésünket a Petőfi Művelődési Házban. Ezek az oktató-foglalkozások mindenki számára nyitottak, bárki ingyenesen részt vehet rajtuk, kérhet tanácsot, vércukormérésre is van lehetőség. Rendezvényeink ismertek és népszerűek. Facebook-oldalunkat mindig aktualizáljuk, a legújabb híreket szolgáltatjuk. Mindenki számára elérhetőek vagyunk. Tagjaink ingyen kapják meg a Diabetes lapot, biztosítjuk a diétás termékek, alapanyagok megvásárlását, lehetőséget kínálunk lábvizsgálatra, gyógycipő felírásra is.

Havi betegoktató programjainkon kívül minden évben szervezünk több városi rendezvényt is, ahol közhasznú szervezetként a tagságon kívül mások számára is biztosítunk szolgáltatásokat. Csatlakoztunk az Árokszállási Nyár programsorozathoz, ahol Egészségnapot tartunk. A diabétesz világnapja alkalmából közös ebéden gyűlünk össze, majd neves szakemberek előadásait hallgatjuk meg, és ingyenes egészségügyi szűrések is várják az érdeklődőket. Az évzáró karácsonyi ünnepséget az Árokszállási Téli Esték rendezvénysorozat keretein belül tartjuk, ahol népszerű művészek szórakoztatják a közönséget. Rendszeres programjaink közé tartozik még a farsangi bál, a nőnap megünneplése, közös főzés a klubszobában, emellett tavaszi és őszi kirándulással színesítjük tevékenységünket.