Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Cukorbetegek Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Cukorbetegek Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: dr. Kozák Erna

Tagszervezet Adószáma

18821811-1-16

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Város

Szolnok

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

Az egyesület 1993-ban alakult, 1998 óta közhasznú társaság. 2019 nyarától vagyok az elnöke, dr. Vadászné dr. Kazi Zsuzsanna főorvosnőtől vettem át ezt a tisztséget, aki 18 éven át vezette a közösséget. Belgyógyászként és diabetológusként veszek részt a cukorbetegek gondozásában.

Szolnokon két diabétesz-szakellátó hely működik. A cukorbetegek száma körülbelül 8000 fő, az egyesület taglétszáma 100 fő.

A cukorbetegek egyesülete azért jött létre, hogy segítsünk a betegeinknek a betegség kialakulása miatt elszenvedett trauma feldolgozásában, a szükséges tudnivalók elsajátításában. Ennek érdekében rendezünk minden hónapban rendszeres összejöveteleket, ahol előadásokkal, gyógyászati segédeszközök bemutatásával, diétás oktatással, az életmóddal és a rendszeres testmozgással kapcsolatos tanácsokkal segítjük cukorbetegeink mindennapjait. Aktualitásokat ismertetünk, a betegeink elmondhatják, hogy miről szeretnének többet hallani. Az egyesület tehát biztosítja az információs és   konzultációs lehetőséget is. A diétás oktatásra különösen nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen a diabétesz kezelésének ez az alapja, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Mindezek eléréséhez team-munka (orvos, dietetikus, edukátor, gyógytornász) szükséges, az elmondott és megtanult ismeretek újra és újra ismétlésével.

Számos egyéb rendezvényen is részt vesznek cukorbetegeink, többek között a budapesti diabétesz-világnapi programon.

Minden évben kirándulásokat szervezünk, ahol lehetőséget nyújtunk a mozgásra, a sorstársakkal való találkozásra, információk, tapasztalatok megosztására és egyszerűen a kikapcsolódásra.

Minden év végén, karácsony előtt ünnepi vacsorával egybekötött zenés programot szervezünk, amely mindig jó hangulatban telik, és jókedvűen zárjuk az évet, a mindennapi nehézségeket kicsit feledve.

Évente tartunk közgyűlést, ahol az éves beszámoló mellett a tisztségváltások is történnek.