GÖCE Klub – Göd

CEOSZ Tagszervezet

GÖCE Klub – Göd

Tagszervezet Elnöke: Barabásné Fekete Ildikó

Tagszervezet Adószáma
Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Pest megye

Város

Göd

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

2004-ben Pinke Sándor – CBE Gödi Cukorbetegek Klubja néven – alapította közel 30 fővel klubunkat dr. Kékesi Gábor diabetoló- gus, nefrológus támogatásával.

2009-től vezetésemmel, GÖCE Klub néven, a Gödi József Attila Művelődési Ház támogatásával működünk. Településünkön mintegy 900 cukorbeteg él, a klubnak 35 tagja van.

Vácon működik diabéteszgondozó két diabetológussal, Dunakeszin három diabetológus rendel váltva hetente 1-2 alkalommal.

Havonta egy alkalommal találkozunk, interaktív előadás, aktualitások és tapasztalatcsere a program. A nyári hónapokban kirándulni megyünk, részt veszünk a helyi szervezésű „Madarak és fák napja” eseményen – vércukorméréssel – és a „Botra fel!” országos rendezvényen. Ősszel nyilvános szűrőprogramot szervezünk, amelyet nagy érdeklődés kísér: BMI-, vérnyomás-, vércukor-,   koleszterinméréssel. Emellett egy-egy speciális vizsgálat is szerepel a „kínálatban”: hangvillás neuropátiavizsgálat vagy szemfenékvizsgálat. December- ben színházba szoktunk menni.

Büszkék vagyunk arra, hogy alapító tagjaink közül csupán egy társunktól kellett búcsút vennünk, a többiek a klubban szerzett tudásuk, tapasztalatuk segítségével késleltetni, illetve lassítani tudták a súlyos szövődmények megjelenését. „Jól lát, két lá- bon jár, és jól működik a veséje, szíve.”

Klubunk célja, hogy a gödi cukorbetegekhez minél hatékonyabban jussanak el a tapasztalatok, aktuális szakmai információk. A cukorbetegek élethossza és életminősége az érintettek kezében van elsősorban, ezért nagy hatással van a kezelésükre, hogy milyen tudással rendelkeznek, mennyire motiváltak az egészségügyi ellátórendszerrel való együttműködésben. Támogatást és segítséget kapnak a megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazásában, az egészséges életmódra törekvésben. A klubfoglalkozásokon megosztott szakmai információk és a tapasztalatok – jó példák – segítik a tagokat a mindennapi életükben.

Közösségként olyan programokon veszünk részt, amelyeken mi is és minden érdeklődő jól érzi magát, akár cukorbeteg, akár nem. Szűrővizsgálataink segítségével több, még nem felfedezett társunkat irányítottuk szakellátó helyre.