Diabéteszesek Dél-alföldi Társulása

CEOSZ Tagszervezet

Diabéteszesek Dél-alföldi Társulása

Tagszervezet Elnöke: Fülöp Kálmánné Ági

Tagszervezet Adószáma

18450565-1-06

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Csongrád-Csanád megye

Város

Makó

Diabéteszesek Dél-alföldi Társulása

A tagszervezetről...

Közösségünk 1987-ben klub formában alakult meg, 1991-ben lett egyesület, amelynek megszervezésében Vörös Saroltának vannak elévülhetetlen érdemei. Ő volt a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének is az első elnöke, amelynek alakuló gyűlése a makói városházán zajlott, dr. Halmos Tamás volt a díszvendég. Sarolta halála után Vízhányó Mihály lett az elnök. Sajnos ő is eltávozott közülünk, így én vettem át az elnökséget. Jómagam a kezdetektől tag vagyok.

Makón és a környező településeken egy cukorbeteg-gondozó van, körülbelül 3000 beteggel. Az egyesület létszáma 60 fő. A környező falvakból is vannak tagjaink, Királyhegyesről, Marosleléről, Földeákról, Csanádpalotáról.

Büszkék vagyunk, hogy egyesületünket két orvos is segíti, dr. Pintérné Kádár Csilla és dr. Bárdos János főorvosok.

A makói cukorbeteg-egyesület számos előadást szervez a havonta megtartott összejöveteleken. Néhány emlékezetes előadás: dr. Várkonyi Tamás (Szeged): A diabétesz gasztroenterológiai szövődményei; dr. Jakab Katalin (Szeged): A diabétesz és a stroke kapcsolata; dr. Kempler Péter (Budapest): A diabétesz és a neuropátia; dr.   Kovács   László   (Hódmezővásárhely): A cukorbetegség bőrgyógyászati szövődményei; dr. Nagy Jenő (Makó): A cukorbetegség szív- és érrendszeri szövődményei; dr. Dehelán Aurélia (Makó): A cukorbetegség szem-szövődményei.

Gyakran szervezünk közösségépítő, társasági programokat is, mint például diabetes kirándulást a szegedi Füvészkertbe, séta- hajózást a Tiszán, autóbuszos kirándulást Gyulára, a fürdőbe. Sőt, volt egyhetes nyári táborunk is, Gánton.

A Diabétesz Világnapja országos rendezvényein több alkalommal megnyertük az első helyet a szakmai vetélkedőn.