A Cukorbetegekért Alapítvány Várpalota

CEOSZ Tagszervezet

A Cukorbetegekért Alapítvány Várpalota

Tagszervezet Elnöke: Kóti Lászlóné

Tagszervezet Adószáma

18918201-1-19

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Veszprém megye

Város

Várpalota

A Cukorbetegekért Alapítvány Várpalota

A tagszervezetről...

Várpalotán működik diabétesz-szakellátóhely, a környező településeken a háziorvosok látják el a cukorbetegeket. A közösség népszerű Várpalotán és a környező településeken.

Várpalota város rendezvényein ingyenes szűréseket szoktunk végezni, szintén jártunk Tésen, Öskün, Inotán és ahova csak meghívást kaptunk. Tagjaink nagyon szeretnek részt venni rendezvényeinken, ahol nagyon közvetlen, családias a hangulat, és sok színvonalas előadást hallgatunk a cukorbetegséggel és szövődményeivel kapcsolatban. Taglétszámunk évente változik, 60–90 fő között, sajnos inkább az idősebb korosztály részvételével. Annak azonban nagyon örülünk, amikor városi rendezvényeken a legkisebbeknek is megmérhetjük a „bátorságát” és a cukorszintjét.

Tagja vagyunk a CEOSZ-nak, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesületnek. Nagyon jó viszonyt ápolunk a Várpalotai Thury György Nyugdíjas Klubbal, a Rákóczi telepi baráti körrel, a Loncsosi Baráti Körrel, a Várpalota és Kistérsége Szövetséggel, a Máltai Szeretetszolgálattal, a helyi Nagycsaládosok Szövetségével.

Minden hónapban tartunk összejövetelt, ahol szűréseket végzünk és egészségügyi előadásokat tartunk, hallgatunk. Minden évben a lehetőségeinkhez mérten elutazunk a CEOSZ világnapi rendezvényeire, voltunk Egerben, a nemzetközi cukorbeteg-találkozón. Az Egy Csepp Alapítvány világnapi rendezvényein, valamint a Veszprém megyei rendezvényeken is nagyon szeretünk jelen lenni. A novemberi első és második hetünk csak a saját rendezéssel és utazgatással telik. Az ilyen rendezvényeken már régi ismerősökként köszöntjük az ország minden tájáról megjelent cukorbetegeket. Nagy hangsúlyt és megfelelő mennyiségű időt fordítunk a novemberi Várpalotai Diabétesz Világnap megszervezésére és lebonyolítására.

Büszkék vagyunk arra, hogy a város vezetése elismeri munkánkat, és az emberek szeretetének is örülhetünk. Az első hívó szóra 2005-ben mentünk és segítettük a várpalotai Szent Donát Kórház munkáját. Büszkék voltunk rá, hogy a nővérhiány miatt az egyesület segítségét kérték. Azóta is jó az együttműködés a kórház vezetőségével, most is segítségükre vagyunk, ebben a nehéz helyzetben.

Nagyon jó a kapcsolatunk a szakellátóban dolgozó egészségügyi dolgozókkal, rendszeresen, ha másképp nem is, de interneten vagy telefonon tartjuk a kapcsolatot a CEOSZ vezetőségével és tagjaival. Dr. Széles Margit főorvos asszony mindig az egyesület élére állt, segítette munkánkat. Többször hangoztatta, hogy büszke az elért eredményekre.