Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete

CEOSZ Tagszervezet

Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete

Tagszervezet Elnöke: Sinka Gáborné Mara

Tagszervezet Adószáma

18816738-1-15

Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Város

Nyíregyháza

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

Egyesületünk 2006-ban alakult, de technikai okok miatt csak 2007. február 11-én vették bírósági nyilvántartásba. Az egyesület 10 fővel alakult, dr. Gaál Zsolt, a Jósa András Oktató Kórház (JAOK) IV. Belgyógyászatának osztályvezető főorvosa segítségével, aki azóta is szakmai támogatója egyesületünknek. Az elnöki feladatokat Rubóczky János lát- ta el 2016 áprilisáig, amikor egészségi állapota miatt lemondott.

Tagjaink száma jelenleg 54 fő. Havonta három alkalommal találkozunk, az első kedden az egyesületi programegyeztetés zajlik, a második kedden oktatás, míg a harmadik kedden orvosi előadás van különböző témákban. Foglalkozásainkat a Városmajori Közösségi Házban tartjuk.

Büszkék vagyunk a nyíregyházi önkormányzattól 2011-ben kapott Bencs Kálmán-emlékéremre. Rendszeres résztvevői vagyunk a városi és városkörnyéki rendezvényeknek. Nagyon sok segítséget kapunk a JAOK IV. számú Belgyógyászati Osztályától, dr. Gaál Zsolt osztályvezető főorvostól, dr. Papp Zsuzsanna főorvosnőtől, valamint Kicsák Marian dietetikus-andragógustól.

Több alkalommal háromnapos bennlakásos életmódtábort szerveztünk 20–25 fő részére.

2012-től kapcsolatban vagyunk a Kassai Cukorbetegek Egyesületével. Rendszeresen közös rendezvényeket szervezünk a nyíregyházi Örökzöld Nyugdíjas Egyesülettel, a Nyírpazonyi Nők Klubjával, valamint a nyíregyházi vesebetegek egyesületével. Bensőséges a kapcsolatunk a Hajdúsági Diabétesz Egyesülettel, közös rendezvényeink vannak. Nagy segítséget kapunk a világhírű Cantemus Énekkartól, minden évben jótékonysági hangversenyt tartanak az egyesület javára.

Alapító tagja vagyunk a CEOSZ-nak. Rendszeresen részt veszünk a Tudomány Kiadó által szervezett Civil Fórumon.

Terveink között szerepel: segíteni a cukorbetegeket, hogyan tudják megelőzni a betegséggel  kapcsolatos súlyos szövődmények kialakulását. Megtanítjuk tagjainkat, hogyan kell a cukorbetegséget menedzselni.

Családi napot szervezünk az egyesületi tagok részére, ahova elhozhatják a legközelebbi hozzátartozókat. A családi nap keretében játékos vetélkedőket tartunk, majd a kiadós sétát követően közös ebéden veszünk részt. Egynapos kirándulásokat szervezünk a tagok részére, amelyek során megismerjük hazánk nevezetességeit, szép helyeit.