Ajkai Diabétesz Klub

CEOSZ Tagszervezet

Ajkai Diabétesz Klub

Tagszervezet Elnöke: Mező Jánosné

Tagszervezet Adószáma
Kérjük, támogasson minket adója 1 százalékával!
Megye

Veszprém megye

Város

Ajka

1-es típusú cukorbetegség

A tagszervezetről...

Rendszeres programunk a Diabétesz Világnapja, amit szintén városi szinten hirdetünk meg. Rendszerint 200–300 fő között van az érdeklődők száma. Két orvosi előadót hívunk és egy kis kulturális része is van a programnak, vers, jelenet vagy tánc. Eddig minden évben ott voltunk a Diabetes Civil Fórumon, Budapesten.

Többféle előadót hívtam, orvosokat, tanárokat. Mindig megbeszéljük, hogy a következő foglalkozáson mit szeretnének hallani. Így ismertem meg a tagok képességeit. A klub tagjai nagyon szeretnek kis jeleneteket bemutatni és táncolni is. A városi rendezvényeken is ott vagyunk mint segítők, a rejtvényfejtő versenyen is sikeresen szerepeltünk.

Nagyon jó a kapcsolatunk a rendőrséggel, én a „Kortárssegítő program”-ban dolgozom, az idősek védelmében. Szervezek vetélkedőket, ilyenkor több klubot felkérek. Téma a közlekedés, egy-egy tábla felismerése, hogyan védekezzünk a besurranók ellen, hogyan védjük értékeinket, hogyan ne váljunk áldozattá. Már kétszer kaptam elismerő oklevelet a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ünnepélyes keretek között.

Egy alkalommal megszerveztem a cukorbetegek megyei találkozóját, ahol Veszprém, Zirc, Várpalota, Balatonalmádi és Tapolca diabéteszklubjai találkoztak. Megvendégelés, beszélgetés, nagyon jól éreztük magunkat.

Évente kétszeri kirándulást szerveztünk, ezek 3–4 napos külföldi vagy belföldi utak.  Kirándulásainkra más klubokból is jöttek, mindenki jól érezte magát.