Programok

Lélek-Kertész

A Lélek-Kertész, újszerű szemléletével a koronavírus-járvány okozta körülmények destruktív hatásainak csökkentésével kívánta enyhíteni a cukorbetegséggel élők lelki terheit. A résztvevők a kertészkedésen keresztül tapasztalhatták meg az alkotó tevékenység okozta örömöt, a kialakított minikert mindennapos elfoglaltságot jelent, a növények fejlődése pedig motivációt és jó érzést okoz.
Lélek-Kertész

A CEOSZ széleskörű és változatos programjainak idén részét képezte a Lélek-Kertész kezdeményezés is, amely újszerű szemléletével a koronavírus-járvány okozta körülmények destruktív hatásainak csökkentésével kívánta enyhíteni a cukorbetegséggel élők lelki terheit.

A résztvevők a kertészkedésen keresztül tapasztalhatták meg az alkotó tevékenység okozta örömöt, a kialakított minikert mindennapos elfoglaltságot jelent, a növények fejlődése pedig motivációt és jó érzést okoz.

A program keretében a résztvevők fényképekkel mutatták be a minikertek alakulását, amelyek alapján a világnapi rendezvényen a leglelkesebb, a legkitartóbb és a legötletesebb lélekkertészek elismerésben részesülnek.

egy újszerű szemlélet

Lélek-Kertész

Segítség lelki teher kezeléséhez

A program keretében a CEOSZ százhúsz résztvevő – köztük diabos gyerekek – számára biztosított otthoni növénytermesztéshez alkalmas eszközöket, növény magokat és palántákat.

Lélek-Kertész