Programok

CEOSZ Könyvbemutató

Időpont: 2023. 11. 11.
A CEOSZ könyvbemutató keretében volt alkalmunk egy csokrot átadni a rendelőben vagy éppen a betegséggel összefüggésben felmerülő humoros, kedves, keserédes, de mindenképpen szívet melengető történetekből, amelyek az élni akarást, az élet tiszteletét és szeretetét sugallják…

Mörk Leonóra: Lent és fent – Személyes történetek a cukorbetegségről

A könyv valamennyi könyvesboltban megvásárolható, vagy a Jaffa kiadó honlapján kedvezményesen megrendelhető.

Húsz történet, húsz különböző életút. Elbeszélések orvosoktól, akik diabétesszel élőkkel dolgoznak, és vallomások maguktól az érintettektől. Ez utóbbiak között akad mélytengeri búvár és hegymászó, világutazó és triatlonista, ápolónő és családanya.

Valamennyien rendkívüli személyiségek, akik bátran szembenéznek azzal a folyamatos kihívással, amit a betegségük jelent. Megosztják velünk inspiráló történeteiket megrázó éjszakákról, felemelő győzelmekről, napi küzdelmekről és rendíthetetlen kitartásról. Mélységekről és magasságokról, lentről és fentről. Megértetik velünk, mit jelent diabétesszel élő hétköznapi hősnek lenni.

Ezek az erőt adó történetek utazásra hívnak azoknak a világába, akik nem engedik, hogy a betegségük határozza meg őket. Akik nap mint nap azt bizonyítják, ugyanolyan teljes életet élnek, mint az egészségesek. Akik azt mondják, megfelelő hozzáállással nincs lehetetlen. Akiket a nehézségek nem elgyengítenek, hanem erőssé tesznek. Akik elszántságukkal és rendíthetetlenségükkel mindannyiunknak példát mutatnak.

„Közös ügyünk a cukorbetegség, és az, hogy fogadtassuk el mindenkivel: nem vagyunk mások, csak picit jobban kell figyelni ránk, és nekünk saját magunkra. Közös ügy ez a könyv is, ami megmutatja a sokszínűséget, a megküzdés különböző formáit, az elfogadást, az elfogadtatást.”

Erős Antónia
az Egy Csepp Alapítvány alapítója

„Ez a könyv ahhoz is hozzájárul, hogy hazánkban jelentősen növekedjék az egészséges életmód megismerése és elterjesztése. Azt gondolom, a könyv nem csak a betegek számára nyújt hasznos ismereteket, hanem a társadalom odafigyelő, valamennyi érdeklődő polgára számára is.”

Prof. dr. Halmos Tamás
a Magyar Diabetes Társaság örökös tiszteletbeli elnöke

Mörk Eleonóra - Lent és fent - Személyes történetek a cukorbetegségről