Programok

Botra Fel!

Időpont: 2023. 05. 20.
A nordic walking – vagy ahogy a rajongói csak egymás között hívják a „botozás” – népszerűség tekintetében a leggyorsabban növekvő mozgásforma. Örömteli, hogy Magyarországon is egyre többen hódolnak neki... Botra Fel!

Dátum

2023. május
20.
Belépő
ingyenes, regisztrációhoz kötött
01
De mi is az a nordic walking?

A nordic walkingot az 1930-as években találták ki azért, hogy a finn sífutók szezonon kívül is edzhessenek, amikor nincs hó.

A nordikozás során olyan speciálisan kialakított sétapálcákat használunk, amelyek leveszik a terhet a térdről és az alsó testrész ízületeiről, így könnyebbnek érezzük magunkat, és élvezhetjük a tempós és a teljes testet igénybe vevő mozgást.

Népszerűségét annak is köszönheti, hogy függetlenül attól, hogy hány évesek vagy mennyire fittek vagyunk, bárki csinálhatja.

Az egyszerű séta csak testünk alsó felét veszi igénybe.

Használjuk a lábainkat, de törzsünk, a hát, a váll és a karok számára a séta nem jelent igénybevételt. A nordic walking botok használatával azonban a felsőtest izmait is aktivizáljuk, és ezáltal a séta egy csodálatos, az egész testet megmozgató edzéssé válik.

02
Miért jobb a sétánál?
03
Kinek ajánlható?

A nordic walking attól is egyedülálló, hogy nem számít az alapkondíció: bárki könnyedén elkezdheti akár teljesen kezdő, akár soha életében semmilyen testmozgást nem végzett vagy akár aktívan sportol. Attól a pillanattól kezdve, amikor egy oktató segítségével elsajátítottuk a helyes technikát (ez kb. 30-40 perc), élvezni fogjuk a testmozgást és annak minden, a szervezetünkre gyakorolt előnyét!

Az esemény lezárult…

04
Túrahelyszínek & Időpontok
Az Egyesület neve és a hozzátartozó túra pontos helyszíne. A túrák napja jellemzően május 20., az eltérő napok vastagon szedve az adott helyszínnél!
05
Tehát szeretné kipróbálni?

Küldje el jelentkezését, ha csatlakozni szeretne egy „botozó” közösséghez.

CEOSZ „BOTRA FEL!” Országos nordic walking túra

2023. május 20-án tartjuk az országos „Botra fel” nordic walking sétát, amelyhez bárki csatlakozhat. Amennyiben regisztrál, Önnek is megmérjük a vércukrát és vérnyomását a túra előtt és után, hogy számokkal is bizonyítsuk az intenzív testmozgás jótékony hatásait. És emlékül még egy pólóval is meglepjük.

Az esemény véget ért, így a regisztráció már nem lehetséges!

A program együttműködő partnerei

A BOTRA FEL! országos nordic walking túra valamennyi helyszínein a HARTMANN Veroval® vérnyomásmérő készülékei garantálják a megbízható vérnyomásmérést.

A Hipertónia Világnapja és a májusi vérnyomásmérés hónap alkalmából 2022. május 17. és június 17. között a HARTMANN által forgalmazott vérnyomásmérő készülékek 20% kedvezménnyel megvásárolhatók a hartmannwebshop.hu webáruházban.