Programok

Botra Fel!

Időpont: 2024. 05. 25.
A nordic walking – vagy ahogy a rajongói csak egymás között hívják a „botozás” – népszerűség tekintetében a leggyorsabban növekvő mozgásforma. Örömteli, hogy Magyarországon is egyre többen hódolnak neki... Botra Fel!

Dátum

2024. május
25.
Belépő
ingyenes, regisztrációhoz kötött
01
De mi is az a nordic walking?

A nordic walkingot az 1930-as években találták ki azért, hogy a finn sífutók szezonon kívül is edzhessenek, amikor nincs hó.

A nordikozás során olyan speciálisan kialakított sétapálcákat használunk, amelyek leveszik a terhet a térdről és az alsó testrész ízületeiről, így könnyebbnek érezzük magunkat, és élvezhetjük a tempós és a teljes testet igénybe vevő mozgást.

Népszerűségét annak is köszönheti, hogy függetlenül attól, hogy hány évesek vagy mennyire fittek vagyunk, bárki csinálhatja.

Az egyszerű séta csak testünk alsó felét veszi igénybe.

Használjuk a lábainkat, de törzsünk, a hát, a váll és a karok számára a séta nem jelent igénybevételt. A nordic walking botok használatával azonban a felsőtest izmait is aktivizáljuk, és ezáltal a séta egy csodálatos, az egész testet megmozgató edzéssé válik.

02
Miért jobb a sétánál?
03
Kinek ajánlható?

A nordic walking attól is egyedülálló, hogy nem számít az alapkondíció: bárki könnyedén elkezdheti akár teljesen kezdő, akár soha életében semmilyen testmozgást nem végzett vagy akár aktívan sportol. Attól a pillanattól kezdve, amikor egy oktató segítségével elsajátítottuk a helyes technikát (ez kb. 30-40 perc), élvezni fogjuk a testmozgást és annak minden, a szervezetünkre gyakorolt előnyét!

A 2024-es országos túra lezárult. Köszönjük, hogy csatlakoztak közösségünkhöz.

Jövőre is szeretettel várjuk Önöket!

04
Túrahelyszínek & Időpontok

Az Egyesület neve és a hozzátartozó túra pontos helyszíne. A túrák napja jellemzően *május 25. • 14:00, az eltérő időpontok vastagon szedve az adott helyszínnél!

05
Tehát szeretné kipróbálni?

A 2024-es országos túra lezárult. Köszönjük, hogy csatlakoztak közösségünkhöz.

Jövőre is szeretettel várjuk Önöket!

Támopgatók