DiabPONT online adás

A koronavírus okozta világméretű járvány eddig soha nem tapasztalt helyzeteket teremtett, bizonytalanságot szült életünk szinte minden területén, amely gyors és jelentős változásokra kényszerített mindenkit.A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége valamennyi tagszervezetével együtt ebben a megváltozott környezetben is igyekezett rendszeres támogatást nyújtani a diabétesszel élők számára, akiknek fokozottan szükségük volt a segítségre, törődésre, támogatásra. Ennek érdekében minden héten háromszor jelentkeztünk online adással a karantén alatt számos, a cukorbetegeket érintő témával, kiváló szakemberek közreműködésével.

A hatalmas sikerre való tekintettel a karantén megszűnése után is folytatjuk online tevékenységünket, és  keddenként 15.00-tól videóadásunkon keresztül

- kímélő jógával jelentkezünk, hogy a rendszeres és jótékony testmozgás valóban minden néző életének részévé válhasson

- a megfelelő táplálkozással kapcsolatos tudnivalók, praktikus és hasznos konyhai trükkök segíthetnek a megfelelő vércukorszint kialakításában. Emellett olyan információkhoz is hozzájuthatunk, amelyek – már kis odafigyeléssel is – segíthetnek a minél egészségesebb életmód kialakításában. Az adásokban elhangzó receptek az oldal alján olvashatók.

- jelentős hangsúlyt kap a cukorbetegség kezelése is.Ennek érdekében a HARTMANN-RICO Hungária Kft. támogatásával kiváló szakemberek osztanak meg hasznos információkat, és segítenek az otthoni lábápolás, sebkezelés, vérnyomásmérés és még számos egyéb téma megfelelő elsajátításában.

Minden héten megpróbálunk választ találni a cukorbetegeket mostanában leginkább foglalkoztató kérdésekre az alábbi témakörökben. Amennyiben Önnek is van kérdése, kérjük juttassa el egyesületének vezetőjéhez vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre:

1. Gyógyszeres, inzulinos kezeléssel kapcsolatos kérdések
2. Táplálkozással, diétával kapcsolatos kérdések
3. Testmozgással kapcsolatos kérdések
4. Hangulati, lelki problémákkal kapcsolatos kérdések
5. Szövődményekkel kapcsolatos kérdések
6. Járvánnyal kapcsolatos kérdések
7. Sürgős ellátóhelyek elérhetőségei

Kik láthatják online adásainkat?

Valamennyi CEOSZ tagszervezeti tag ingyenesen akár az összes adást megtekintheti. Azok a cukorbetegek, akik nem egyesületi tagok vagy egyesületük nem CEOSZ tagszervezet, önálló személyként is beléphetnek a CEOSZ-ba. A belépési szándékot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelezni.

Hogyan lehet az adásokhoz kapcsolódni?

Valamennyi adásunkat a ZOOM alkalmazásban lehet megtekinteni, amely mindenki számára ingyen hozzáférhető, amennyiben rendelkezik számítógéppel, táblagéppel vagy okostelefonnal és internettel. Az alkalmazás letöltése az első alkalommal okozhat egy kis nehézséget, de ehhez jól érthető, lépésről lépésre navigáló írásos útmutatót biztosítunk. Az alkalmazás sikeres telepítése után egyetlen kattintással elérhető az adás.
Minden adás előtt valamennyi tagszervezeti vezető eljuttatja a megtekintésére feljogosító „meghívó” linket azon tagjai számára, akik rendelkeznek számítógéppel, táblagéppel vagy okostelefonnal és internettel, és szeretnék megnézni az aktuális adást.

Az egyéni tagoknak a regisztráció során megadott e-mail címre küldjük a meghívót.

Az adásokban szereplő szakértők:

 

Redenczki Marcsi humorista

Redenczki MarcsiA Budapesti székhelyű Stand Up Comedy Humortársulat tagja vagyok 8 éve. Szerepelek rendszeresen a Rádiókabaréban. Találkozhattak velem a Comedy Centrálon, a Fábry Showban, a Ridikülben. 2009 ben jelent meg az első novellás kötetem. A Showder Klubban április 22.-én lett volna az bemutatkozó felvételem, amit őszre halasztottak.

Szűcs Zsuzsanna MSC

Szucs ZsuzsakicsiDietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége főtitkára, valamint Tudományos bizottságának elnöke. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Dietetika és Humán Táplálkozás Tanács tagja. A Semmelweis Egyetem mesteroktatója. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet meghívott előadója. Az Európai Dietetikai Szövetség Elhízástudományi munkacsoportjának tagja. Az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díj, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevele (2016) és a Pro Dietetica Metabolica díj (2019) birtokosa. Hat év, obez és diabeteses betegek mellett szerzett klinikai, valamint tizenhárom év élelmiszeripari tapasztalat birtokában jelenleg tanácsadóként dolgozik. Aktív szereplője nem csak a tudományos életnek, de az egészséges táplálkozás népszerűsítésének is.  Számos szakmai, illetve a nagyközönségnek szóló előadás és cikk szerzője, oktatóprogramok résztvevője, táplálkozástudományi témájú könyvek szerzője, lektora.

Kangyerka Barbara jógaoktató

Kangyerka BarbaraJóga, pilates, bodyArt és úszás oktató, személyi edző, testnevelő tanár
7 éves korom óta életem része a mozgás. Versenyszerűen úsztam majd kosárlabdáztam. Első fiam születése után több maraton és triatlon versenyen vettem részt. Kisebbik fiam születése és egy sportsérülés után kezdtem el a pilatessel, később a jógával foglalkozni. Hamar megfogott a jóga mozgásanyaga, ami tökéletes a gerinc egészségének megőrzéséhez. A test a lélek és az elme egységével foglalkozik. Megoldást jelent a betegségekre. Oldja a blokkokat, amit a sok stressz, aggódás, félelmek és negatív gondolatok okoznak. Energiával tölti fel a szervezetet, segít visszaállítani és megtartani belső egyensúlyunkat.

Alkategóriák

Szeretettel adjuk közre a CEOSZ online adásaiban elhangzott recepteket.