Események

CEOSZ “Botra fel”

Közzétéve: 2022.03.22.
CEOSZ „BOTRA FEL!” Országos nordic walking túra 2022
Országos nordic walking túra 2022
A nordic walking – vagy ahogy a rajongói csak egymás között hívják a „botozás” – népszerűség tekintetében a leggyorsabban
Dátum
28
2022. 
május
Helyszín & Időpont
BElépő
Ingyenes
CEOSZ „BOTRA FEL!” Országos nordic walking túra
Nordic Walking

A nordic walking – vagy ahogy a rajongói csak egymás között hívják a „botozás” – népszerűség tekintetében a leggyorsabban növekvő mozgásforma. Örömteli, hogy Magyarországon is egyre többen hódolnak neki, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hyper-és szupermarketekben is rendszeresen kaphatók már nordic botok.

01
De mi is az a nordic walking?

A nordic walkingot az 1930-as években találták ki azért, hogy a finn sífutók szezonon kívül is edzhessenek, amikor nincs hó.

A nordikozás során olyan speciálisan kialakított sétapálcákat használunk, amelyek leveszik a terhet a térdről és az alsó testrész ízületeiről, így könnyebbnek érezzük magunkat, és élvezhetjük a tempós és a teljes testet igénybe vevő mozgást.

Népszerűségét annak is köszönheti, hogy függetlenül attól, hogy hány évesek vagy mennyire fittek vagyunk, bárki csinálhatja.

Az egyszerű séta csak testünk alsó felét veszi igénybe.

Használjuk a lábainkat, de törzsünk, a hát, a váll és a karok számára a séta nem jelent igénybevételt. A nordic walking botok használatával azonban a felsőtest izmait is aktivizáljuk, és ezáltal a séta egy csodálatos, az egész testet megmozgató edzéssé válik.

02
Miért jobb a sétánál?
03
Kinek ajánlható?

A nordic walking attól is egyedülálló, hogy nem számít az alapkondíció: bárki könnyedén elkezdheti akár teljesen kezdő, akár soha életében semmilyen testmozgást nem végzett vagy akár aktívan sportol. Attól a pillanattól kezdve, amikor egy oktató segítségével elsajátítottuk a helyes technikát (ez kb. 30-40 perc), élvezni fogjuk a testmozgást és annak minden, a szervezetünkre gyakorolt előnyét!

Írjon emailt, ha oktatót keres vagy ha csatlakozni szeretne egy „botozó” közösséghez.

CEOSZ „BOTRA FEL!” Országos nordic walking túra

2022. május 28-án tartjuk az országos „Botra fel” nordic walking sétát, amelyhez bárki csatlakozhat. Amennyiben regisztrál, Önnek is megmérjük a vércukrát és vérnyomását a túra előtt és után, hogy számokkal is bizonyítsuk az intenzív testmozgás jótékony hatásait. És emlékül még egy pólóval is meglepjük.

A túrába bekapcsolódó helyszíneket hamarosan megtekintheti.

04
Tehát szeretné kipróbálni?