DiabPONT

Legyen tájékozott a cukorbetegséggel kapcsolatban, mert ez a megfelelő kezelés elengedhetetlen feltétele!

Ennek érdekében már nem kell órákig az orvosi rendelőben ülnie, nehezen érthető könyveket és szórólapokat olvasgatnia vagy várni az ismerősre, aki el tudja magyarázni a diabétesszel kapcsolatos kérdésünkre a választ.

Nincs szükség arra, hogy a cukorbetegség további feszültséget okozzon Önnek!

Kapcsolódjon be > a DiabPONT online előadásokhoz keddenként 17.00-tól, ahol

 • kiváló, gyakorló szakemberekkel találkozhat,
  akik
 • érthetően és élvezetesen magyarázzák el a diabétesz okozta történéseket,
  miközben
 • lehetőség van kérdezni is az előadóktól,
  de mindemellett természetesen
 • rengeteget lehet tanulni a mások kérdéseire adott válaszokból.
  A tudás elmélyítése érdekében
 • az előadások után szakképzett edző irányításával 40 perces online jógán is részt vehet.

Júliusi DiabPONT témáink

 • július 2.
  Az erek és a nyár
  Dr. Bogdány Claudia érsebész
 • július 9.
  Nem csak a koleszterin – Gondolatok a triglicerid problémákról
  Dr. Tschürtz Nándor kardiológus
 • július 16.
  Alvászavar idős korban – tényleg alvászavar?
  Dr. Ádám Ágnes hipertonológus
 • július 23.
  Bőrfertőzések
  Dr. Rédling Marianna bőrgyógyász
 • július 30.
  A lábak egészsége – Mikor forduljunk szakemberhez?
  Ignáth Györgyi podiáter

Az adásokban szereplő szakértők

CEOSZ - Dr. Bogdány Claudia

Dr. Bogdány Claudia

Szegeden végzett az orvosi karon. A diploma megszerzése után az emberi testet behálózó érrendszer keltette fel a figyelmét, és a finom kézügyességet igénylő precíz munka, ami az érműtő falain belül zajlik. 2021-ben szerezte meg az érsebészeti szakvizsgát, mellyel régóta kitűzött célja vált valóra. Kezdetektől fogva a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Érsebészeti Osztály lelkes dolgozója. Hitvallása Hippokratésztól ered: „Mielőtt meggyógyítasz valakit, kérdezd meg Tőle, hogy hajlandó-e feladni azokat a dolgokat, amik beteggé tették.”

CEOSZ - Dr. Ádám Ágnes

Dr. Ádám Ágnes

Belgyógyász, háziorvos, hipertonologus, az alvászavarok szakértője, 1977-ben végzett summa cum laude a SOTE-n. 8 évig belgyógyászkánt dolgozott az Uzsoki utcai kórházban, majd 28 évig háziorvosként Zuglóban. 2014-től a zuglói Hipertónia Centrum alapítója és vezető főorvosa. 1978-1988 között belgyógyászatot tanított egészségügyi szakközépiskolában. 1988-tól jelenleg is oktat az Orvosegyetem Családorvosi Tanszékén. amelynek tudományos munkatársa is, akkreditált oktató családorvos, mentor. 2012-ig húsz rezidensnek volt közvetlen mentora. Vezetőségi tagja a Magyar Alvástársaságnak, a Magyar Hypertonia Társaságnak, és a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének. 1998-tól az alvászavarokat kutatja, erről tart előadásokat, továbbképzéseket országszerte. Munkacsoportjával bebizonyította, és először közölte, hogy az ABPM alkalmas az OSAS szűrésére. Ezt a módszert ma már alkalmazzák, idézik, utalnak rá. Az egészségnevelést, betegoktatást kiemelt fontosságúnak tartja. 1990-től 2002-ig a Zuglói televízióban hetente élő adásban egészségnevelési, felvilágosító műsort tartott, a Zuglói Lapokban egészségnevelési cikkeket írt. A média különböző csatornáin, valamint betegklubokban gyakran szerepel egészségnevelési témakörben meghívott előadóként. 11 éven át szerkesztőbizottsági tagja volt a „Hypertonia” című betegtájékoztató lapnak, amelynek 2019-től szerkesztőbizottsági elnöke. A Zuglói Egészségmegőrzési Modell (ZEM) program aktív tagja a megalakulás óta. Jelenleg a ZEFI keretein belül is tevékenykedik. Ő Dr. Zugló, akihez írásban lehet kérdéseket feltenni 2018 novemberében kezdeményezésére alakult meg a ZEFI (Zuglói Egészségfejlesztési Iroda) keretein belül működő Bagoly Klub, amely a magasvérnyomás és alvászavarral élők betegklubja, havonta tartott összejövetelekkel.

CEOSZ - Dr. Hevesi Judit

Dr. hevesi Judit

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Diabetológia Szakrendelés vezető főorvosa vagyok. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen végeztem, majd orvosi tevékenységemet a Honvédkórház Belgyógyászati Osztályán kezdtem. Itt szereztem meg a belgyógyászati szakvizsgát, majd 2007-ben a Járóbeteg Szakrendelő Intézet Dibetológia Szakrendelésén folytattam a munkámat, 2018. novemberétől a szakrendelés vezető főorvosaként. Kollégáimmal a cukorbetegségben szenvedő betegek széles körét látjuk el, gondozunk kismamákat, 1-es és 2-es típusú cukorbetegeket, hasnyálmirigy műtéten átesetteket. Pumpacentrumként az 1-es típusú betegek folyamatos glükózmonitorozásával és inzulinadagoló készülékkel való kezelésével is foglalkozunk.

CEOSZ - Dr. Kiss Éva

Dr. Kiss Éva

1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude eredménnyel. Óvodás koromban határoztam el, hogy orvos leszek és szülővárosomban – Gödöllőn – fogok praktizálni. Szerencsére gyermekkori álmaim megvalósultak. Már az egyetem elvégzése után nagy érdeklődéssel fordultam a diabetológia felé, először, hogy a tudásbéli hiányosságaimat pótoljam, későbbiekben pedig az anyagcsere-betegségeket választottam szakterületemnek. 10 év kistarcsai kórházi gyakorlatot követően, 20 éven át dolgoztam a budaörsi és gödöllői Diabetológiai Szakrendeléseken belgyógyász-diabetológus főorvosként. Orvosi pályám során mindig is kifejezetten nagy hangsúlyt helyeztem, helyezek a páciensoktatásra. Ennek részeként nemcsak a mindennapi munkám során, hanem ezen túl is lelkesen veszek részt az általános, és középiskolák, cukorbeteg egyesületek, klubok, nyugdíjas egyesületek munkájában. Orvosi és társadalmi munkámnak is köszönhető, hogy 2011-ben Gödöllő Város Egészségügyéért, 2017-ben Budaörs Egészségügyéért díjban részesültem. Nemcsak hirdetem az egészséges, aktív életmódot, hanem igyekszem saját magam is ezen elvek alapján élni. A mindennapi sikerek és a sportolás erőt és türelmet adnak ahhoz, hogy ezen az úton lendületesen tovább haladhassak.

CEOSZ - Dr. Kováts Boglárka

Dr. Kováts Boglárka

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerész karán, a klinikai gyógyszerész szakvizsgámat 2009-ben szereztem meg. Másfél évtizedes patika munkám során mindig a betegoktatás, gyógyszerészi gondozás volt számomra a legfontosabb. A Római téri Patikában, ahol dolgozom, gyógyszerészi gondozás keretében, mérésekkel (vércukorszint, koleszterinszint, vérnyomás), tanácsadással segítem a hozzánk fordulókat. Számomra a legfontosabb, hogy a megszerzett tudásommal, naprakész, hiteles információkkal segíteni tudjak mindenkit az útján egy egészségesebb élet felé.

CEOSZ - Dr. Oláh Ilona

Dr. Oláh Ilona

Belgyógyász-diabetológus, családorvos, Csepelen dolgozik családorvosként és a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál diabetológusként. A Magyar Diabetes Társaság Háziorvosi Munkacsoportjának vezetője. Fő célkitűzése, hogy elősegítse a magas színvonalú diabetológiai ellátás beépülését a mindennapi családorvosi gyakorlatba. Nagy hangsúlyt helyez a nem gyógyszeres kezelés térhódítására és a családorvosi rezidensek diabetológiai oktatására.

CEOSZ - Dr. Tänczer Tímea

Dr. Tänczer Tímea

1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 2005-ben belgyógyász, 2008-ban diabetológus, 2012-ben klinikai farmakológus szakvizsgált szereztem. 2008-2016 között a SE. I. Belgyógyászati klinikáján dolgoztam Mind a napi gyakorlatban, mind a tudományos kutatásokban diabetológiával foglalkoztam. Nagy tapasztalom van 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség, a terhességi cukorbetegség, inzulin pumpa kezelés és a folyamatos szöveti glukózmonitorozás terén. Kiemelten foglalkozom az 1-es típusú cukorbeteg nők gyermekvállalásával és terhes gondozásával is. 2021-ben terhességi cukorbetegég témájában PHD fokozatot szereztem. Jelenleg diabetológiai szakrendelésen és magánrendelésem tevékenykedem, a legmodernebb ismertek alapján végzem cukorbetegeim kezelését, komplex ellátását és gondozását.

CEOSZ - Zalai Noémi

Zalai Noémi

Diplomáját a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szerezte, majd ezt követően terápiás dietetikusként kezdett dolgozni. Többéves klinikai munkája során rengeteg tapasztalatot szerzett a cukorbetegséggel, az elhízással, a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és az endokrin betegségekkel kapcsolatban. Rendszeresen részt vesz tudományos konferenciákon előadóként és hallgatóként egyaránt, hogy naprakész információkat nyújthasson betegeinek. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségével karöltve célja, hogy a cukorbetegséggel élők életét, mindennapjaikat hasznos táplálkozási és életmódbeli tanácsokkal támogassa. Hivatása legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a hozzá fordulókat hiteles, megvalósítható és egyénre szabott tanácsokkal segítse azon az úton, amelyen elindultak!

CEOSZ - Dr. Nagyházi Orsolya

Dr. Nagyházi Orsolya

Szülész – nőgyógyász szakorvos.
Hatodéves nőgyógyászat gyakorlaton ragadott magával a szakma. Az egyetemet Summa Cum Laude minősítéssel végeztem, tudományos kutatómunkával OTDK 1 . helyezést értem el. A diploma megszerzését követően először a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgoztam, majd a budapesti Szent Margit Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán helyezkedtem el, ahol a szakorvosjelöltségemet töltöttem 2020 végéig. Munkám során a terhesgondozáson kívül is számos nőgyógyászati kérdéssel, problémával foglalkozom. Ezek az esetek is érdekesek számomra, hiszen mindig ott a kihívás, a késztetés, hogy az érintett betegnek tudjak segíteni, maradéktalanul megoldhassam a problémáját.

CEOSZ - Dr. Rosta László

Dr. Rosta László

Családorvos, diabetológus.
15 éve élek és dolgozom családorvosként egy Felsőrajk nevű zalai településen, ahol vegyes praxist látok el, vagyis gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Mellette diabetológiai szakrendelésen is rendelek és aktív tagja vagyok a Magyar Diabétesz Társaság Háziorvosi Munkacsoportjának. A diabetológián belül a fő érdeklődési területem a szűrési tevékenység és a prediabetes. Úgy gondolom, hogy a háziorvosok munkája akkor lehet igazán hatékony, ha már korai stádiumban felismeri egy kórfolyamat megjelenését és hiszek abban, hogy ennek kulcsa egy jól működő, hatékony alapellátás.

CEOSZ - Dr. Strényer Ferenc

Dr. Strényer Ferenc

Megalakulása, 1993 óta jelenlegi munkahelyén, Győrben, a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere, Endokrin és Diabetológiai belgyógyászati osztályán dolgozik. 2016-tól osztályvezető főorvos, vezető konzultáns. A repülő- és űrorvostan, a belgyógyászat és a kardiológia szakorvosa, diabetológus, lipidológus. 2011 óta a Magyar Diabetes Társaság (MDT) páciensedukációs munkacsoportjának tagja, 2008-2016 között és 2021 óta ismét az MDT webszerkesztőség tudományos szerkesztője. A Diabetes páciensújság szerkesztőbizottságának tagja. Több mint 300 diabetológia támájú ismeretterjesztő cikk és számtalan cukorbetegek számára tartott előadás jelzi elkötelezettségét a cukorbeteg oktatásban.

CEOSZ - Dr. Domboróczki Zsolt

Dr. Domboróczki Zsolt

1990-ben érettségiztem Egerben, 1996-ban végeztem a Debreceni Egyetemen. 2001-ben belgyógyászat, 2006-ban diabetológia, 2009-ben geriátria szakvizsgát tettem. Salgótarjánban, Egerben és Miskolcon dolgozom belgyógyászati, diabetológiai szakrendeléseken. Szívesen adok elő és írok diabetológiai témában, különösen az idősgyógyászati vonalon. Részt vettem 2021. szeptemberében a Magyar Diabétesz Társaság Geriátriai Munkacsoportjának megalakításában. Egerben élek, 3 gyermekem van. Szabad időmben olvasok, utazom, táncolok, nyelvet tanulok.

CEOSZ - Ignáth Györgyi

Ignáth Györgyi Andrea

Ignáth Györgyi Andrea vagyok, 2003-ban a Semmelweis Egyetem főiskolai karán diplomás ápoló, 2016-ban a Miskolci Egyetem Egészségügyi karon Podiáter diplomát szereztem. Több mint 30 évig dolgoztam főnővérként a budapesti Szent István Kórház bőrgyógyászati és nyiroködéma osztályán. Szakmai tapasztalattal rendelkezem a bőrápolás, krónikus sebkezelés, kompressziós terápia alkalmazás, és a diabéteszes láb ápolása, ellátása terén. Jelenleg az Istenhegyi Magánklinika Sebkezelő Centrumában dolgozom Prof. Dr. Daróczy Judittal együttműködve. Podiáterként a cukorbeteg láb vizsgálata, a láb ellátásával kapcsolatos tanácsadás, a bőr kezelése, szükség esetén sebkezelés, és a betegek gondozása a feladatom. Az általam rendszeresen kontrollált, és kellően oktatott betegek a lábon megjelenő szövődmény esetén így azonnali ellátásra, és amennyiben szükséges, orvos vizsgálatra, kezelésre kerülnek.

CEOSZ - Zoboky Barbara

Zoboky Barbara

2016 óta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Diabetológia Szakrendelésének oktató dietetikusa vagyok. 2016-ban a Pécsi Tudományegyetemen dietetikusi, majd 2018-ban a Szegedi Tudományegyetemen élelmiszermérnöki diplomát szereztem. Egyéni és csoportos oktatások során számos 1-es, 2-es, terhességi cukorbetegben szenvedő, valamint hasnyálmirigy műtött beteggel találkozom. Célom, hogy segítségem révén a cukorbetegek megismerkednek az étrendi előírásokkal és azok gyakorlati kivitelezésével.

Kik láthatják online adásainkat?

Valamennyi CEOSZ tagszervezeti tag ingyenesen akár az összes adást megtekintheti. Azok a cukorbetegek, akik nem egyesületi tagok vagy egyesületük nem CEOSZ tagszervezet, önálló személyként is beléphetnek a CEOSZ-ba.

A belépési szándékot egy egyszerű ingyenes regisztrációval lehet megoldani.

Hogyan lehet az adásokhoz kapcsolódni?

Valamennyi adásunkat a ZOOM alkalmazásban lehet megtekinteni, amely mindenki számára ingyen hozzáférhető, amennyiben rendelkezik számítógéppel, táblagéppel vagy okostelefonnal és internettel. Az alkalmazás letöltése az első alkalommal okozhat egy kis nehézséget, de ehhez jól érthető, lépésről lépésre navigáló írásos útmutatót biztosítunk. Az alkalmazás sikeres telepítése után egyetlen kattintással elérhető az adás.

Minden adás előtt valamennyi tagszervezeti vezető eljuttatja a megtekintésére feljogosító „meghívó” linket azon tagjai számára, akik rendelkeznek számítógéppel, táblagéppel vagy okostelefonnal és internettel, és szeretnék megnézni az aktuális adást.

Az egyéni tagoknak a regisztráció során megadott e-mail címre küldjük a meghívót.